Аграрії з Рівненщини отримали компенсацію за сертифікацію органічної продукції

26 Жовтня 2020, 17:33
869

Відшкодування витрат за сертифікацію органічної продукції передбачено Комплексною програмою розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2018-2022 роки.

На її фінансування з обласного бюджету виділено 250 тисяч гривень. Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Процедура отримання документа не дешева, тому й запровадили таку підтримку.

«Програма діє не перший рік і сприяє підвищенню конкурентоспроможності продукції, – розповідає керівниця департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько. – Щоб отримати сертифікат, агрофірма надає відомості про продукцію інспекторам компанії «Органік стандарт». Це єдина українська установа з сертифікації органічного виробництва, визнана в Європі. Фахівці роблять не лише обстеження самої продукції, а й її вирощування, переробки та транспортування. І, лише, у випадку відповідності усіх цих складових міжнародним стандартам, інспектори видають сертифікат, який визнають навіть у Європі».

Визначає отримувачів компенсації спеціальна комісія. Для цього агрофірми надають відомості про наявність сертифікату та кошти, що використані на його отримання.

Програма передбачає компенсацію витрат, які використали аграрії на сертифікацію продукції. Загалом за відшкодуванням звернулося дев'ять сільгоспвиробників.  

В результаті шістьом суб'єктам господарювання надали по 30 тисяч гривень на суму 180 тисяч гривень, а трьом – компенсували фактичні витрати на суму 70 тисяч гривень.

Читайте також: Вітаміни з доставкою: як волинські фермери збували органічні овочі в карантин

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024