На Рівненщині відбувся турнір з робототехніки «ROBO-RACES»

28 Жовтня 2020, 13:17
746

У Демидівці відбувся турнір в з робототехніки «ROBO-RACES», учасниками якого стали учні опорного закладу «Демидівський ліцей».

Захід 27 жовтня провели спеціалісти навчальної лабораторії «STEAM-lab» (місто Рівне) на базі молодіжного центру «Вільний простір».

Протягом тренінгу учасники ознайомилися з елементами набору та програмним забезпеченням LEGO Mindstorms. Збудували свого першого робота, отримали базові навички з конструювання та програмування роботів. Ознайомилися з роботою моторів і сенсорів набору.

Учасники об’єдналися у п’ять команд і зібрали своїх роботів, які потім позмагалися у перетягуванні та швидкості подолання дистанції. В процесі змагання неодноразово вдосконалювали свої розробки й змагалися на винахідливість і нестандартне мислення. Молодь залишилась задоволеною турніром, і багато хто задумався над майбутнім фахом у сфері ІТ або програмування.

Проведення заходу стало можливим завдяки перемозі громадської організації «Сприяння розвитку села» у конкурсі ініціатив, що проводиться Ресурсним центом «ГУРТ».

Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, який у партнерстві з TechSoup впроваджує Програму технологічної підтримки НПО України.

Читайте також: Школа на Рівненщині безпідставно переплатила 100 тисяч гривень за газ





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024