Експравоохоронець за мільйон доларів хотів «купити» посаду очільника поліції Рівненщини

29 Жовтня 2020, 16:34
1104

Хабар у мільйон доларів США за посаду начальника головного управління Нацполіції в Рівненській області – підозрюють двох мешканців краю.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом особам повідомили про підозру за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, вчиненої за попередньою змовою групою осіб. Про це інформують в пресслужбі відомства.

За даними слідства, колишній співробітник органів внутрішніх справ, який не пройшов атестацію, разом зі спільником в одному з кабінетів Міністерства внутрішніх справ запропонували службовій особі Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції України мільйон доларів за призначення начальником Головного управління Нацполіції в Рівненській області.

Зокрема, за ці кошти експравоохоронець розраховував на сприяння в успішному проходженні конкурсу на вакантну посаду, подальше поновлення на роботі та внесення Голові Нацполіції України рекомендації щодо призначення його на посаду начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Так, експравоохоронцю та спільнику повідомили про підозру за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, вчиненої за попередньою змовою групою осіб. Правоохоронці також провели ряд обшуків у домоволодіннях і автівках підозрюваних.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також: Конституційний Суд заблокував призначення переможців місцевих виборів, – НАЗК



 

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024