Суд у Рівному конфіскував електромобіль та оштрафував власника на понад 1,5 мільйона гривень

03 Листопада 2020, 16:43
836

Апеляційний суд конфіскував електромобіль та стягнув штраф понад мільйон гривень.

Рівненський апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції, якою провадження у справі з Митного кодексу України закрили у зв’язку із закінченням строків притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності. Про це повідомили Район.Рівне у пресслужбі Рівненського апеляційного суду.

Суд апеляційної інстанції з’ясував, що у листопаді 2018 року в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, 42-річний громадянин ввіз на митну територію України «легковий електромобіль  «Tesla Model X75D», вартістю 1,72 мільйона гривень з приховуванням від митного контролю. Чоловік подав підроблені документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника та одержувача товару, а також його дійсної вартості.

Постановою судді Рівненського міського суду від 24 червня 2020 року провадження в справі про адміністративне правопорушення про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України закрили у зв’язку із закінченням строків притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

На вказану постанову Поліською митницею подали апеляційну скаргу, в якій просили про її скасувати та постановити нову, якою притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності, застосувавши до нього штраф в розмірі 100 відсотків вартості товару на суму 1,72 мільйона гривень з конфіскацією електромобіля «Tesla Model X75D».

Апеляційний суд, розглянувши матеріали адміністративної справи, заслухавши учасників справи, подану апеляційну скаргу задовольнив.

Постанову Рівненського міського суду від 24 червня 2020 року скасував. Тож чоловіка конфіскували автівку та оштрафували на її вартість.

Читайте також: На Рокитнівщині у ділків вилучили 15 кілограмів бурштину. ФОТО

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024