У Володимирі хочуть послабити карантинні обмеження для підприємців

03 Листопада 2020, 16:19
816

У Володимирі відбулася зустріч представників міської влади з підприємцями, які вимагають дозволити їм працювати попри карантинні обмеження, які діють у «червоній» епідеміологічній зоні.

Працівники, які залишились без роботи, вимагають від представників міської ради вплинути на ситуацію і ставлять у приклад великі міста, де попри «червону» епідзону ринки працюють і далі, інформують у міськраді.

Діалог з представниками бізнесу вів виконувач обов’язків міського голови Олег Свідерський, який пояснив, що 3 листопада відбулася погоджувальна рада, під час якої затвердили проєкт рішення щодо пом’якшення карантинних заходів. Документ винесуть на розгляд на засіданні позачергової сесії міськради, що відбудеться 4 листопада.

Також Олег Свідерський довів до відома підприємців, що рішення про заборону торгівлі в умовах «червоної» епідеміологічної зони прийняте державними органами, тому скасовування заборони не може бути здійснене органами місцевого самоврядування.

Присутній на зустрічі начальник Володимир-Волинського відділу поліції Василь Майданюк наголосив, що обмеження «червоної» зони та їх кількість встановлює спільним рішенням державна та регіональна комісії ТЕБ і НС. Це може бути як закриття всіх сфер, так і поступові обмеження для закладів, що призводять до спалахів хвороби.

Відтак, місцева влада не має повноважень послаблювати рішення, прийняті в області та державі, проте може клопотати про пом’якшення карантинних обмежень. Саме з таким проханням 16 жовтня міський голова Петро Саганюк підписав звернення до голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка. Голову ОДА просили не застосовувати для містян жорстких обмежень, що стосуються роботи громадського транспорту, сфери торгівлі та послуг громадського харчування.

Червона епідзона передбачає призупинення роботи транспортних регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, посадку пасажирів у транспорті приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення, суб’єктів господарювання у сферах торгівлі та з надання послуг громадського харчування тощо.

Оскільки в міську раду надійшли колективні звернення підприємців про те, щоб їм дозволили працювати в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки, та гарантійні листи про дотримання усіх карантинних вимог, у Володимирі-Волинському дали можливість торговельним закладам і закладам громадського харчування продовжити їхню діяльність з певними умовами.

Проте рішення міської комісії ТЕБ і НС виявилося недостатньо, щоб бізнес міг безперебійно працювати під час карантину. Правоохоронні органи контролюють дотримання карантинних вимог, керуючись Постановою Кабміну від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та Протоколом №40 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Тож повторно питання послаблення карантинних заходів для підприємців розглядатимуть завтра, 4 листопада, під час позачергового пленарного засідання Володимир-Волинської міської ради. 

Депутати голосуватимуть за звернення до Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та до голови Волинської обласної державної адміністрації, голови регіональної  комісії з питань ТЕБ та НС Юрія Погуляйка щодо впровадження карантинних послаблень.

Нагадаємо, 2 листопада у Володимирі-Волинському під міською радою на акцію протесту зібралися місцеві підприємці.

Читайте також: Володимир у червоній карантинній зоні: бари і ресторани – не закриють, транспорт – не скасують





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024