Школярка із Рівненщини спроєктувала велостанцію, з'єднану з кафе

05 Листопада 2020, 10:51
Фото ілюстративне 805
Фото ілюстративне

16-річна учениця володимирецької школи Софія Прокопчук розробила модель велосипедної станції, об’єднаної із кафе, пропонуючи удосконалити організацію центральної частини міста.

Велостанцію школярка хотіла б розмістити в центрі Володимирця. Про це розповідає «Володимирець City»

За задумом юної розробниці станція має бути компактною, аби не вирізнятися з-поміж інших закладів, адже центр міста досить загромаджений. Саме заради ергономічності кафе у концепті розміщене на даху велостанції.

Свою роботу дівчина презентувала на конкурсі освітнього проєкту STEM is FEM. Конкурс відбувався в рамках дводенного навчального онлайн-модулю із будівництва та архітектури, на якому школярок з усієї України знайомили з основами цих професій, а також навчили працювати в програмі з 3D моделювання SketchUp, у якій дівчата і виконували конкурсне завдання.


 

«При моделюванні я орієнтувалася на потреби містечка, в якому я проживаю. Взагалі, перед початком роботи я проаналізувала всі аспекти Володимирця. Наше містечко розвивається впевнено, проте повільно, і наша молодь потерпає від банальної нестачі закладів відпочинку. Як на мене, кафе – це ідеальне вирішення цієї проблеми. Якщо мій проєкт втілити в життя, ця велостанція стане найвідвідуванішим місцем Володимирця», – розповідає  Софія Прокопчук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024