«Безпекою нехтують самі покупці», – у Рівному провели рейди на ринках

07 Листопада 2020, 10:34
816

Представники Держпродспоживслужби та Нацполіції розпочали перевірку ринків, супермаркетів та інших торгових закладів Рівного.

Про те як пройшли позапланові перевірки ринків розповів Начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Сергій Грабовський. Посадовець каже, що суттєвих порушень не виявили, але двох людей таки оштрафують, – інформує Суспільне.

5 листопада у Рівному працювали одразу дві групи, які перевіряли дотримання вимог в умовах епідкарантину на ринках міста. Одна перевірила ринок «Андріївський», інша спільно з Нацполіцією – ринок «Дикий».

«По ринку «Андріївський» слід відмітити, що основні заходи дотримуються. При входах є для обробки рук деззасоби, працівники працюють в засобах захисту. Створено умови для миття і дезінфекції, забезпечено водою і роботою каналізації», – повідомив представник міського управління держпродспоживслужби Сергій Грабовський.

Він зазначив, що грубих порушень не зафіксували. Проте, на представника адміністрації ринку «Андріївський» адмінпротокол таки склали за те, що на одному зі входів не організували місце для обробки рук. Його у вівторок, 10 листопада, розглянуть на засіданні головного управління держпродспоживслужби. Передбачене законодавством покарання – штраф від 306 до 475 гривень. Правоохоронці, які здійснювали перевірку «Дикого», виявили одного продавця без маски. На нього склали адмінпротокол.

«Держпродспоживслужба складає протоколи керуючись статтею 42 санітарного законодавства. У поліції – інше законодавство. Тому покарання призначають різними органами. В управлінні служби це уповноважена особа, а для поліції – суд», – розповів Сергій Грабовський.

Він зазначив, що найчастіше правилами безпеки нехтують самі покупці, які відмовляються вдягати маску. Але, на відвідувачів протоколи не складають. Найчастіше складають протоколи на підприємців, набагато рідше – на продавців, якщо ті категорично відмовляються виконувати карантинні умови.

Посадовець зазначив, що невеликі торгові об'єкти повинні мати журнали обліку термоскринінгу працівників. Для ринків вони не передбачені. Також, в постанові №34 головного санітарного лікаря країни, яка стосується роботи ринків в епідумовах, відсутня вимога на встановлення захисних екранів.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024