У Рожищі будуть штрафувати за стихійну торгівлю

07 Листопада 2020, 12:37
Стихійна торгівля / Фото ілюстративне 860
Стихійна торгівля / Фото ілюстративне

Рожищенські підприємці всупереч закону дозволяють людям торгувати під своїми магазинами.

Про це інформують на сайті Рожищенської міської ради.

У місті діє заборона стихійної торгівлі передбачена Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та Правилами благоустрою міста Рожище. Відповідно до ст. 152, 160, 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено й відповідальність за торгівлю з рук в невстановлених місцях.

На жаль, за словами старшої муніципальної інспекторки Мар’яни Демчук, зауваження та роз’яснювальна робота не мають впливу на порушників, тому у більшості випадків результатом виявлення несанкціонованої торгівлі є складання адміністративного протоколу.

«Особливе прохання до підприємців міста, у яких на територіях прилеглих до магазинів чи торгових приміщень здійснюється торгівля з рук. У разі фіксації даного правопорушення штраф буде накладатись як на людину, яка здійснює торгівлю, так і на осіб, які надали їй право реалізовувати товар на цій території. Єдине законне місце для торгівлі, крім магазинів – це ринок. Давайте спільно робити наше місто чистим та культурним», – зауважує Мар’яна Володимирівна.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024