У Рівненській обласній лікарні приймальне відділення оновлять за 29 мільйонів гривень

10 Листопада 2020, 14:55
773

До кінця року Рівненська обласна лікарня матиме оновлене приймальне відділення.

Оновлене приймальне відділення Рівненської обласної лікарні буде сучасним та зручним для пацієнтів. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

За місяць роботи будівельники вже демонтували стару будівлю та розпочали зводити стіни майбутнього відділення. Як розповів заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Василь Мельник, до кінця року реконструкцію медичного закладу планують завершити.

«Реконструкція відбувається відповідно до типового брендбуку МОЗу, де продумано усе до деталей – розподіл пацієнтів, наявність медичних блоків та заїзди для швидкої. Окрім ремонту, у приміщенні встановлять необхідне сучасне обладнання, у тому числі КТ і МРТ-апарати», – повідомив Василь Мельник.

Реконструкція передбачає добудову одноповерхового приміщення біля медичного закладу. У такому приймальному відділенні будуть усі необхідні блоки та кабінети, зокрема: відділення екстреної медичної допомоги, приймально-сортувальна та загальномедична зони, реанімація та діагностичний блок.

Тут облаштують оглядові та консультативні приміщення, процедурно-перев’язувальну кімнату, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів, а також лабораторію термінових аналізів.

Також будують окремі входи для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

Площа приймального відділення становитиме 848 квадратів, на реконструкцію спрямують близько 29 мільйонів гривень. Більшу частину коштів спрямували із державної субвенції, решту – з обласного бюджету.

Читайте також: У Раді поки не розглядатимуть законопроєкти про доступне розмитнення «євроблях»








 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024