У Старій Вижівці підприємці влаштували мітинг під стінами РДА

11 Листопада 2020, 12:40
963

У Старій Вижівці підприємці влаштували мітинг.

Середа вже традиційно є базарним днем у Старій Вижівці. Проте сьогодні він не відбувся, оскільки поліція почала забороняти підприємцям, котрі вже звично прибули у селище і стали розташовувати свої намети та стелажі, здійснювати торгівлю.

Вони влаштували мітинг під стінами РДА з метою почути від представників влади коментарі щодо причин встановлення заборони і добитися її скасування. Спочатку вони адресовували свої запитання до правоохоронців, зокрема заступника начальника відділення поліції Андрія Хлопука, заступника голови районної ради Романа Цалая, заступника голови РДА Валентина Чиха.

Пізніше з людьми зустрівся і голова РДА Максим Приймачук.

Він зауважив, що у Старій Вижівці не має юридично створеного з відведеною територією ринку, а працює базар. 

10 листопада в райдержадміністрації відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Ключовим у порядку денному засідання було питання щодо епідемічної ситуації у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Фахівці різних служб, котрі входять до складу комісії, констатували зростання кількості нових хворих і летальних випадків, спричинених захворюванням. Члени комісії ТЕБ та НС рекомендували головам ОТГ вжити заходів щодо недопущення на місцях стихійної торгівлі та проведення масових заходів з порушенням карантинних вимог.

Читайте також: Старовижівський район може потрапити в «червону» зону карантину

Виступаючи перед підприємцями, голова РДА Максим  Приймачук зазначив, що для того, щоб торгівля і далі проводилась, необхідно, щоб комісія провела ще одне позачергове засідання, переглянула зазначене рішення і скасовувала його, а також, щоб базар оформили у ринок або, як мінімум, у ярмарку.

Покупці проходились між наметами, але свого краму підприємці не викладали. Оскільки 11 листопада торгівля все одно була вже зірвана, то представники малого бізнесу висунули вимоги, щоб їм ніхто не забороняв її здійснювати наступної середи. При цьому вони зазначили, що дотримуватимуться усіх карантинних вимог.

Як наголосили підприємці, їм необхідно не тільки платили податки, але, як і всім людям, годувати сім’ї, оплачувати комунальні послуги, лікуватись від хвороб.








Юрій КОВАЛЬ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024