Рідкісний бурштин із Рівненщини хотіли вивезти до арабської країни

17 Листопада 2020, 11:40
837

Служба безпеки України заявляє про протидію контрабандному перевезенню унікального бурштину з Рівненщини до однієї з арабських країн.

Каміння, за даними правоохоронців, скупляли на півночі області та регулярно вивозили до Перської затоки, – повідомили у пресслужбі СБУ Рівненщини.

За даними СБУ, рідкісний бурштин з північних районів Рівненщини намагалися незаконно вивезти за межі України. Працівники Служби безпеки спільно з київськими митниками зупинили чергову партію сирцю до однієї з арабських країн на міжнародному пункті пропуску в аеропорту «Бориспіль.

Рівнянин перевозив 5,4 кілограма «сонячного» каменю. Ціна каміння на чорному ринку – кілька десятків тисяч доларів США.

«У чоловіка було 18 рідкісних експонатів бурштину великої фракції. Деякі з камінців важили понад 70 грамів. У розмірі й полягає ексклюзивність каміння, а ціна на кожен камінь визначається індивідуально», – повідомили у пресслужбі СБУ.

Там додають, що каміння скупляли у нелегальних видобувачів на півночі Рівненщини, а до арабської країни його вивозили систематично. На чорному ринку вартість вилученого сирцю – кілька десятків тисяч доларів США. Вилучене каміння направили на експертизу, після якої вирішать питання про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного придбання, перевезення та збуту бурштину.

Читайте також: Поблизу Рівного в автівці знайшли мішок бурштину. ФОТО





 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024