Сарненські поліцейські вилучили бурштину вартістю майже 10 тисяч доларів

18 Листопада 2020, 17:44
642

На Рівненщині за результатами 19 обшуків поліцейські вилучили бурштину вартістю майже 10 тисяч доларів США.

Санкціоновані обшуки на території Рівненського району та в Рівному провели 18 листопада, слідчі Сарненського відділу поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

З метою документування протиправної діяльності посадових осіб одного з державних підприємств області, які здійснюють незаконний видобуток бурштину-сирцю, шляхом гідророзмиву ґрунту під високим тиском води, за допомогою мотопомп кустарного виробництва, що суперечить проєктній документації підприємства та ліцензійного видобутку відкритим, кар’єрним способом, у рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України поліцейські провели 19 санкціонованих обшуків у житлових, нежитлових приміщеннях та транспортних засобів фігурантів кримінального провадження.

Так, у господарстві 31-річного жителя села Обарів поліцейські виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою майже 25 кілограмів.

За місцем проживання 28-річного рівнянина правоохоронці виявили «сонячне» каміння вагою 0,7 кілограма, а в його автомобілі «BMW X5» слідчі вилучили документацію.

Крім того, санкціонований обшук провели у ще одному транспортному засобі «BMW X5», яким користується 27-річний житель Рівного. Під час слідчих дій поліцейські вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою близько одного кілограма.

За результатами проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій, загальною вагою 26 кілограмів 45 грамів, грошові кошти в розмірі 2,05 тисячі доларів США, мобільний телефон та документацію.

Орієнтовна вартість вилученого «сонячного» каміння становить близько 10 тисяч доларів.

Після отримання результатів проведених гемологічних експертиз слідчі вирішуватимуть питання про повідомлення про підозру фігурантам справи, які причетні до незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Читайте також: СБУшники зупинили контрабанду рівненського бурштину до країни Перської затоки








 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024