Тарас Качка назвав політику Польщі щодо України знущання над українською економікою

20 Листопада 2020, 17:28
2112

Політика Польщі щодо видачі дозволів на перевезення українських товарів через кордон – це «свідоме знущання над українською економікою».

Про це у п'ятницю, 20 листопада, заявив заступник міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України, торговий представник України Тарас Качка під час публічної консультації з бізнесом Волині щодо оновлення Угоди про Асоціацію з ЄС – інформують у пресслужбі Центру спільних дій. 

Під час консультацій підприємці Волинської області називали транспортну проблему на кордоні з Польщею «найбільш болючою» для бізнесу Волині.  

«Можливо, треба трішки жорсткіше щодо Польщі себе поводити. Я, наприклад, є прихильником того і вважаю, що те, що робить Республіка Польща — це свідоме знущання над українською економікою. Пан посол ображався певного часу на мої слова, але так воно і є. Це не дружнє, а, навпаки, вороже і негативне ставлення до українських компаній, і я цього особисто не приховую», — зазначив він.  

Також Качка згадав про можливу торговельну війну з країною-сусідом.  

«Якщо зупинимо імпорт польського сиру, ми почнемо торгову війну з Польщею. Питання в тому, буде вона переможною чи не переможною», — зауважив торговий представник України. 

Зазначимо, публічну консультацію з представниками бізнесу щодо оновлення Угоди про Асоціацію з ЄС організували Центр спільних дій спільно з Офісом віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. 

Читайте також: Томати, кури та зерно: що дасть Україні нова угода з Британією

Коментарі
20 Листопада 2020, 21:58
Сир це вам не хухри-мухри. Чухали сраки поки люди корів різали... О, може то ще пасовища повідбирати в людей?? Або хай плОтят за них! Багато плОтят і багато ріжут врх...<br/>Корів виростити то не свиней голандських наплодити. Комбікорму сипнув і тіко ріж та у м'ясні точки вози, а ковбасороби то і самі приїдуть тягачами по мнєсо).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024