Поблизу Сарн будуть зважувати автівки в русі

23 Листопада 2020, 16:59
1338

Поблизу Сарн паралельно триває будівництво одразу двох комплексів для зважування в русі (Weigh-in-Motion) на дорогах М-07 Київ-Ковель-Ягодин та Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів.

Також найближчим часом почнуться роботи з будівництва такого ж комплексу на півдні області, поблизу Острога.  Про це інформують в Службі автомобільних доріг у Рівненській області.

Розташування майбутніх комплексів WIM підібрані таким чином, щоб максимально захистити дорожню мережу Рівненської області від так званих «перегрузів». Адже на північному сході Рівненської області розташована значна кількість гранітних кар’єрів, продукція з яких вантажівками перевозиться до центральної частини області та за її межі автодорогою Н-25, а також на захід автодорогою М-07.

Водночас піщані кар’єри на півдні Рівненської та Півночі Хмельницької області забезпечують потреби будівельної галузі регіону піском та ґрунтосумішами й системного габаритно-вагового контролю на межі Рівненської та Хмельницької областей не здійснювалось взагалі.

 Як працює WiM?

Майданчик перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово. Навантаження на кожну вісь вимірюється як мінімум у трьох послідовних точках. Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь та кожне колесо окремо, кількість осей, швидкість руху тощо. Вплив людського фактора відсутній. Похибка визначення загальної маси транспортного засобу не перевищує 5 %.

Через те, що Укравтодор не має права стягувати штрафи з порушників, усі дані передаються до відповідального органи – Укртрансбезпеки.Вся статистика по системі Weight-in-Motion на одному ресурсі. Укравтодор запустив портал зі статистичною інформацією системи Зважування-в-русі.

Читайте також: У лісництві на Сарненщині почали переробляти соснові шишки





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024