На Рівненщині чиновник втратив роботу, бо виписав дружині премію

25 Листопада 2020, 14:33
973

Здолбунівська прокуратура виявила корупцію та конфлікт інтересів одним із керівників структурного підрозділу Гощанської районної державної адміністрації.

Начальник відділу освіти РДА, всупереч вимогам Закону, не повідомив своє керівництво про те, що директорка одного з навчально-виховних комплексів району – його дружина. Про це інформують у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

Відповідно, виник конфлікт інтересів, через безпосереднє підпорядкування дружини чоловікові. Крім того, посадовець вчинив дії на користь вказаної директорки.

В ході призначеного службового розслідування виявлені місцевою прокуратурою факти порушень підтвердились, а тому відносно держслужбовця відкрили дисциплінарне провадження, за наслідками якого чоловіка звільнили із займаної посади.

Із сайту Гощанської РДА стало відомо, що посаду начальника відділу освіти займає Олексій Савонік. Рівне.Вечірнє з власних джерел повідомляє, що дії здійснені на користь директорки – це виплата їй премії. 

Довідково: упродовж року органи прокуратури області внесли 79 документів прокурорського реагування, за результатами їх розгляду вжили заходів до усунення виявлених порушень, у тому числі притягнули до відповідальності 24 посадові особи, з них три особи звільнили із займаних посад, відшкодували (повернуто до бюджету)  49 тисяч гривень.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024