На касових апаратах почали працювати пів сотні волинських підприємців

26 Листопада 2020, 13:06
1471

Представники підприємництва Волині зареєстрували 48 програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Більшість з зареєстрованих волинським бізнесом програмних РРО – 23, працюють у Луцьку. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

Серед прихильників програмних рішень для проведення готівкових розрахунків замість традиційного касового апарату-юридичні та фізичні особи.

Оскільки з 1 січня 2021 року використання РРО стає обов’язковою умовою для здійснення господарської діяльності чималої кількості підприємців, у податковій службі краю радять представникам бізнесу не зволікати з реєстрацією новітніх РРО. Із 1 квітня 2021 року наявність РРО для проведення готівкових розрахунків-обов’язкова умова для усіх представників бізнесу, окрім тих, хто перебуває на першій групі єдиного податку.

«Без додаткових фінансових витрат кожен представник підприємництва може скористатися можливостями, що пропонує Державна податкова служба України. Детальна інструкція та наочні матеріали, зокрема і відео роз’яснювального характеру, про те, як правильно зареєструвати програмний РРО, доступні широкому загалу на вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО». Тож просимо представників волинського бізнесу не зволікати з придбанням і налаштуванням касової техніки», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук. 

Нагадаємо, що зареєструвати програмний РРО можна в онлайн-режимі, а онлайн передача (отримання) даних робить процес готівкових розрахунків і звітування швидким, комфортним та необтяжливим.

Читайте також: У Луцьку під стінами ОДА мітингували підприємці

Довідково: з 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. Суб’єктам господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», ДПС було надано для застосування два безкоштовні програмні рішення.

Враховуючи, що обов’язок щодо застосування РРО та/або ПРРО для усіх фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку ІІ-IV груп настає
з 1 квітня 2021 року, ДПС створено умови для подальшого тестування безкоштовних програмних рішень.

Крім цього, ДПС забезпечується робота АРІ фіскального сервера ДПС, використовуючи які суб’єкти господарювання можуть розробляти комерційні ПРРО для власних чи комерційних потреб.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024