На Волині депутат отримав штраф за несвоєчасну подачу декларації

29 Листопада 2020, 12:03
984

Суддя Іваничівського районного суду розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від Департаменту стратегічних розслідувань Управління стратегічних розслідувань у Волинській області про притягнення до відповідальності депутата Іваничівської селищної ради, який не подав вчасно декларацію про доходи.

Чоловік, будучи депутатом Іваничівської селищної ради, являючись суб`єктом відповідальності за правопорушення, пов`язані з корупцією, несвоєчасно, без поважних, причин, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік (щорічна декларація), чим порушив частину 1 статті 172-6 КУпАП.

В судовому засіданні чоловік вину у вчиненому не визнав та пояснив, що він був обізнаний з тим, що до 1 червня потрібно подати декларацію, однак несвоєчасно її подав у зв`язку з тим, що у нього виникали труднощі із заповненням даних, а тому він просив свого знайомого про допомогу, однак із карантинними обмеженнями та зайнятістю на роботі останній не міг прийти до нього додому вчасно.

Пізніше у нього виникали труднощі пов`язані із виникненням помилок сервера. Крім цього вказав, що йому секретарем Іваничівської селищної ради було повідомлено про те, що потрібно подати декларацію до 1 квітня, однак що продовжено термін для подачі декларації до 1 червня йому ніхто не повідомляв. Просив провадження відносно нього закрити.

Відповідно до публічно доступної інформації про оприлюднені суб`єктами декларування електронні декларації чоловік подав свою декларацію за 2019 рік особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, 24 червня 2020 року, а мав подати в період часу з 1 січня по 1 червня, тобто несвоєчасно, без поважних причин.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Також доведеться сплатити на користь держави судовий збір в розмірі 420 гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024