Нововолинська громада готова до співпраці з Волинським відділенням Асоціації міст України

30 Листопада 2020, 14:11
707

Команда офісу реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України, на чолі з виконавчою директоркою РВ Мар’яною Конончук, відвідала з виїзною консультацією новоутворену Нововолинську міську громаду.

Про це інформують на сторінці Волинського регіонального відділення Асоціації міст України у фейсбуці.

Візит розпочався з приємного, адже пані Конончук привітала очільника громади Бориса Карпуса із його обранням та з новою життєвою віхою. Також вона висловила надію, що Нововолинська громада буде активним членом АМУ та всіляко послуговуватиметься тими преференціями на які може розраховувати, як муніципалітет-член Асоціації міст України.

До речі, такі виїзні консультації, які консультанти АМУ проводять у межах проєкту «ПУЛЬС», одна з послуг, що їх отримують волинські громади вразі членства в Асоціації. Нагадаємо, що АМУ втілює проєкт «ПУЛЬС» завдяки підтримці USAID.

Після офіційних привітань консультанти АМУ разом із Нововолинським міським головою Борисом Карпусом, виконувачем обов’язків його заступника Олександром Громиком, радницею Валентиною Степюк та керівниками окремих галузевих управлінь та відділів міськвиконкому обговорили майбутні перспективи та шляхи розвитку громади. Зокрема, йшлося про забезпечення процесу реорганізації органів місцевого самоврядування, черговості, змісту та особливостей першочергових кроків у роботі новоутвореної територіальної громади.

Також Мар’яна Конончук розповіла присутнім про Асоціацію міст України, її структуру, аналітичний центр АМУ, про ті можливості для громад-членів АМУ, які вони отримають бувши частиною Асоціації.

Не оминула вона нагоди поінформувати самоврядців про «Посібник Асоціації міст України для громад». Це електронне видання складається з п’яти модулів, які пропонують типові документи, алгоритми дій, а також зразки рішень місцевих рад та їх виконавчих органів. Це свого роду посібник-дороговказ для роботи громад.

Модулі розробили аналітики Асоціація міст України в межах Проєкту USAID ПУЛЬС та у співпраці з іншими міжнародними програмами.

Консультант з бюджетних питань Василь Гром, який працює на Волині в межах проєкту «ПУЛЬС», розповів про формування фінансової звітності в бюджетних установах, роз’яснив важливі питання щодо прийняття тергромадою комунального майна сільрад, що увійшли до Нововолинської громади та майна спільної власності територіальних громад Іваничівської райради, адже Іваничівський район ліквідовано, а його правонаступником став Володимир-Волинський.

Також консультанти АМУ обговорили ситуацію в освіті, культурі та медицині. Для наповнення бюджету порадили вивчити питання плати за оренду землі та нерухомості на території громади, а для економії – зайнятися реорганізацію в освітній та культурній галузі, не оминути медицину і приділити увагу «первинці».

Поділилися консультанти АМУ і практичними рекомендаціями щодо формування старостинських округів та призначення старост, реорганізації сільрад тощо.

Захід був цікавим для присутніх тож підсумовуючи його пан Карпус зазначив, що спільна робота лише розпочинається.

«Ми почали діалог і узгодили подальші кроки. Зокрема, створення робочих груп, вузькоспеціалізованих чатів у месенджерах. Ця робота має бути інтенсивна, правильна та в рамках законодавства», – зазначив Борис Карпус.

Читайте також: Власники елітних авто на Волині поповнили місцеві бюджети на 2,6 мільйона гривень



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024