Громади Волині отримали понад 400 мільйонів гривень плати за землю

14 Грудня 2020, 10:32
1184

Протягом 11 місяців 2020 року місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження  409,6 мільйона гривень плати за землю.  Це на 2,1 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.

Позитивна динаміка надходжень з плати за землю має місце серед платників-юридичних осіб та фізичних осіб-платників земельного податку. Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

«Громади отримали в розпорядження належні кошти від оподаткування землі, як одного з основних джерел наповнення бюджету. Однак, керівники місцевого самоврядування і надалі повинні максимально контролювати використання земельних угідь з тим, щоб не допустити бюджетних втрат. Лише впорядкування земельних відносин дозволяє стабільно залучати плату за землю до бюджету», – наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що завершення фінансового року – гарна нагода проаналізувати фактичні надходження від плати за землю  та спланувати можливі резерви бюджетних находжень у майбутньому році.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують кожному лідеру органів місцевої влади проводити належну роз’яснювальну роботу серед мешканців громад-платників земельного податку.

Читайте також: 11 громад Волині отримали сільськогосподарську землю у комунальну власність

«Фізичні особи-власники  землі та землекористувачі зобов’язані перерахувати до бюджету земельний податок  у визначені законом терміни. Несплата земельного податку своїм наслідком матиме формування податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені», – нагадують у податковій службі краю.

Отож, якщо ви – власник земельної ділянки, але з певних причин не отримали повідомлення від ДПС про нараховану суму земельного податку чи інформація у повідомленні містить неточності, варто провести звірку з податковою службою. Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024