ФОП-заміс у Києві: що кажуть волинські учасники протесту

15 Грудня 2020, 17:07
6116

Під Верховною Радою відбувається багатолюдний мітинг ФОПів. На прилеглих вулицях перекрили рух, учасники запалили фаєри, відбулися сутички з поліцією. 

Про ситуацію мітингу у столиці журналістам Бізнес.Район розповіли волинські підприємці-мітингувальники.

Кажуть, це найчисленніший мітинг підприємців за останній час. Присутні з'їхались із різних куточків країни: Краматорська, Маріуполя, Львова. З Луцька до столиці поїхали понад 20 осіб. Загалом із Волинь – близько 60.  

Представники бізнесу вимагають не запроваджувати обов’язкові касові апарати.


Як розповіли волиняни, під час протесту стався конфлікт. Мітингувальники намагалися встановити намети на Майдані. У ситуацію втрутилися правоохоронці, внаслідок сутички є постраждалі.

«РРО – не бореться з контрабандою. Контрабанда – на митниці. Ми вимагаємо спрощення митних правил.  РРО – не виводить з тіні нелегалів. Незареєстровані не будуть навіть реєструвати РРО. Бюджет РРО теж не наповнює. Його наповнюють штрафами», – розповів учасник  протесту, волинянин Володимир Швиднюк. 

Каже, підприємці налаштовані рішуче і будуть відстоювати свої права до перемоги.

«Ми платимо 13 тисяч гривень до пенсійного бонду і 10 тисяч гривень до місцевого бюджету. Адміністрування РРО, обслуговування, штрафи за касову дисципліну знищать мікробізнес і розчистять дорогу великим мережам», – зазначив підприємець.

Наразі люди очікують приїзду підтримки.

Читайте також: Під стінами Волинської ОДА протестували підприємці

1




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024