Місцеві бюджети Волині від власників нерухомості отримали понад 110 мільйонів гривень  

17 Грудня 2020, 11:05
939

Протягом одинадцяти місяців 2020 року на Волині сплачено 110,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  

Сума сплаченого юридичними та фізичними особами податку на нерухомість на 15,1 відсотка перевищує торішні показники за аналогічний період. Про це інформують у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області.

Із загальної суми сплаченого податку на нерухомість 42,2 мільйона гривень до місцевих бюджетів сплатили громадяни.

«Останні місяці саме громадяни, котрі мають у власності чи володіють нерухомим майном, активно виконували свої податкові зобов’язання.  Якщо протягом усього 2019 року місцеві бюджети від фізичних осіб отримали в розпорядження 30,8 мільйона гривень податку на нерухомість, то за підсумками одинадцяти місяців поточного року в місцевих бюджетах – понад 42 мільйони гривень сплаченого громадянами податку», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.  

Очільниця волинських податківців наголосила, що позитивної динаміка у надходженнях податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки вдалося досягнути завдяки активному інформуванню громадян та високий рівень взаємодії між фахівцями ДПС та органів місцевого самоврядування.

«Своєчасний обмін інформацією між податковою службою та керівниками громад про потенційні джерела бюджетних надходжень, а  також комунікація з мешканцями громад - власниками нерухомості, – серед найважливіших чинників, що сприяють залученню коштів до бюджетів громад. Найкраще підтвердження цьому – зафіксована нині позитивна динаміка зі сплати податку на нерухомість», - підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що громадяни, у власності яких перебуває квартира площею понад 60 квадратних метрів, або будинок площею понад 120 квадратних метрів, чи об’єкти нерухомості площею понад 180 квадратних метрів, є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Навіть якщо громадяни з певних причин не отримали відповідне податкове повідомлення-рішення з податкової служби про нарахування, з’ясувати суму податку на нерухомість до сплати можна у державній податковій інспекції.

Кожен, хто отримав податкове повідомлення-рішення від ДПС про нараховану суму податку на нерухомість, протягом шістдесяти днів зобов’язаний перерахувати суму податку до бюджету громади, на території якої знаходиться майно.

Усі власники нерухомості при отриманні повідомлення можуть перевірити вказану інформацію та при потребі внести необхідні зміни. Якщо надісланий ДПС документ містить неточну інформацію, варто провести звірку власних даних з базами податкової служби.

Враховуючи обмеження в зв’язку з пандемією  COVID-19, звірку даних щодо нарахованого податку краще провести в телефонному режимі.

Читайте такожОтримання спадщини: хто і які податки сплачує

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024