Суд зобов’язав «Луцьктепло» сплатити понад 16 мільйонів гривень боргу «Волиньгазу»

18 Грудня 2020, 14:53
1824

Суд прийняв рішення 26 листопада на користь «Волиньгазу» про стягнення з ДКП «Луцьктепло» основної суми боргу, а також штрафних санкцій.

У разі, якщо державне комунальне підприємство «Луцьктепло» не буде спроможне виконати рішення суду, то підприємство «Волиньгаз» буде змушене ініціювати процедуру банкрутства ДКП «Луцьктепло» – повідомляють у «Волиньгазі».

Суд задовольнив позовні вимоги АТ «Волиньгаз» щодо заборгованості ДКП «Луцьктепло» за послугу розподілу природного газу. Всього комунальне підприємство зобов’язане сплатити  газорозподільній компанії 16,6 мільйона гривень боргу. Із них майже 300 тисяч гривень – штрафні санкції.

«Підприємство комунальної теплокомуненергетики «Луцьктепло» не виконує зобов’язань та умов Типового договору, який уклало з газорозподільною компанією «Волиньгаз» щодо своєчасних розрахунків за послугу розподілу газу. Наше підприємство надавало та продовжує надавати своєчасні та якісні послуги з розподілу природного газу, а ДКП «Луцьктепло» сплачує кошти невчасно та не в повному обсязі», – розповів фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

Оскільки заборгованість підприємства ТКЕ продовжує зростати, газорозподільна компанія «Волиньгаз» буде змушена звернутись до суду з новим позовом. На сьогодні сума боргу вже становить біля 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, «Волиньгаз» передає справи боржників до суду.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024