На Любешівщині запрацює оновлена школа

18 Грудня 2020, 16:42
Оновлена школа в Гірках 831
Оновлена школа в Гірках

Потужна реконструкція школи в Гірках відбувалася в рамках програми Президента України «Велике будівництво», в результаті якої постала абсолютно нова будівля.

Двері новозбудованого навчального корпусу відкриються для педагогів та дітей 18 грудня – повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської ОДА.

Новозбудований корпус потужністю 150 учнівських місць, спортзал, їдальня та облаштовані санітарні кімнати, зазначається в повідомленні, відтепер забезпечуватимуть комфортні умови для здобуття учнями якісної освіти.

«Тож сьогоднішнє відкриття, в першу чергу – свято для діток, що навчатимуться у школі і  матимуть комфортні умови для здобуття якісної освіти. Вдячний усім, хто долучився до реалізації цього об’єкту! Я обов’язково згодом відвідаю Гірківську школу, аби оглянути усе та привітати колектив і вихованців закладу», – коментує  відкриття школи голова ОДА Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, до цього часу діти навчалися у дві зміни в старому приміщенні, де були відсутні санітарні кімнати належного рівня, а опалення – пічне. Аби створити належні умови для навчання та виховання дітей, на місцевому рівні власними зусиллями розпочали реалізацію проєкту з реконструкції Гірківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ще у 2011 році. До 2017 року за кошти місцевого бюджету вдалося виготовити проєктно-кошторисну документацію, провести її експертизу та коригування, а власне будівельні роботи були тимчасово зупинені у зв’язку з відсутністю фінансування.

Будівництво активізувалося у 2018 році, коли кошти спрямував Державний фонд регіонального розвитку та з державного бюджету виділена субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій на загальну суму майже 4 мільйони гривень. Ще 4,6 мільйона гривень надійшли з ДФРР у 2019 році.  

Найбільше фінансування на будівництво закладу надійшло з державного бюджету саме цьогоріч у рамках Програми Президента України «Велике будівництво». Зокрема, на реалізацію проєкту у 2020 році ДФРР спрямував кошти у сумі майже 24,85 мільйона гривень, ще майже 1,5 мільйона становить субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Читайте також: Гірки: на реконструкцію школи виділяють майже півтора мільйона гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024