Зеленський створив Раду з питань розвитку малого бізнесу

22 Грудня 2020, 17:30
1055

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Ради з питань розвитку малого підприємництва, на першому засіданні Ради домовились якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу.

Згідно з документом, цей консультативно-дорадчий орган при президентові створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб'єктів малого підприємництва та їхніх громадських об'єднань. Про це повідомляє Офіс президента.

 

Зазначається, що головою Ради Зеленський призначив заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко. Вона повинна у 5-денний термін внести свої пропозиції щодо персонального складу Ради.

Андрій Єрмак закликав учасників максимально швидко організувати роботу органу та в короткі строки опрацювати пропозиції й підготувати рішення щодо розв'язання проблемних питань малого підприємництва. Ці пропозиції будуть передані для розгляду Національній раді реформ при президентові України.

«Давайте працювати швидко, конкретно й ефективно… Настав час, коли треба зібрати всіх разом, почути всіх і напрацювати державницьке рішення, щоб люди в пандемію та непрості часи відчували, що влада ними опікується», – зазначив Єрмак.

За його словами, має бути побудований ефективний діалог з підприємцями для виправлення помилок і напрацювання конструктивних рішень.

«Тут немає ніякої політики – лише побудова сильної економіки. Без мікро- та малого бізнесу це неможливо зробити… Є запит суспільства, щоб була справедливість для всіх», – сказав він.

Юлія Свириденко додала, що персональний склад Ради доопрацьовується й буде невдовзі затверджений.

«Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну – незаполітизовану – проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом з депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроекти чи відповідні постанови Кабміну», – сказала вона.

Заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський заявив, що у першу чергу від ФОПівських організацій, які уособлюють мале та мікропідприємництво в Україні влада хоче почути, що не так в існуючій системі.

«Рада буде працювати як дорадчий орган в Офісі президента на регулярній основі. Ми кожного місяця будемо збиратися для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я думаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий», – резюмувала Свириденко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024