ТОП-10 найпопулярніших новин року на Бізнес.Районі

02 Січня 2021, 10:01
1561

2020 рік ми зустрічали з радістю та оптимізмом, світлими планами на майбутнє. А зараз дякуємо, що змогли його пережити. І тут кожен подумає про щось своє.

Цей рік був важким для усіх, проте він зумів нас зміцнити та згуртувати. Ми стали сильнішими, витривалішими. Ми навчилися шукати позитив у найменших дрібницях і знаходити рішення найскладніших ситуацій.

Увесь рік редакція Бізнес.Району уважно стежила за діловим життям Волині, на яке звалилася як сніг на голову пандемія коронавірусу. Тож сьогодні хочемо показати, що найбільше хвилювало наших читачів у 2020 році і поділитися найрейтинговішими новинами.

 

Забиратимуть прямо з кордону: польські фермери просять про візи для працівників з України – 37 894 перегляди

Ця новина спричинила справжній фурор, набравши майже сорок тисяч переглядів. У ній йшлося про те, що керівництво Національної сільськогосподарської Палати Польщі попросило міністра закордонних справ втрутитися в ситуацію, через яку сезонні працівники з України не могли приїхати на роботу.  Міністра закордонних справ Польщі запитали про можливість дозволити працівникам з України та Білорусі переходити польський кордон пішки. На іншому боці їх мали б забирати безпосередньо фермери-роботодавці.

 

Відомі волинські аграрії стали сватами – 24 054 перегляди

Звістка про те, що на Волині одружилися діти відомих волинських аграріїв – Лілія Дудка і Олександр Шумський, сколихнула увесь волинський інфопростір, адже Олександр – син відомого волинського аграрія Віктора Шумського, керівника СГПП «Рать», а Лілія Дудка – донька Євгена Дудки, засновника групи компаній «Вілія». Очевидно, читачам було цікаво подивитися, як виглядали молодята і де відгуляли розкішне весілля.

 

Які дороги Волині відремонтували і планують ремонтувати у наступному році – 15 199 переглядів

Що може хвилювати українців більше, ніж розбиті дороги? Правильно, свіжовідремонтовані дороги. У цій новині ми розповіли читачам, що в наступному році на Волині планують продовжувати капітальні ремонти основних доріг і відновлюватимуть територіальні дороги. 

Читайте також: На Волині у 2020 році відремонтували понад 130 кілометрів доріг

 

На Волині працюватиме лише один пункт пропуску на кордоні з Польщею – 12 016 переглядів

Це був початок березня, коли у світі почала лютувати пандемія коронавірусу. Тоді Польща призупинила прикордонний рух на польсько-українському державному кордоні, що неабияк схвилювало волинян. Працював лише пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ. 

 

Луцький ринок запрацював у Viber – 11 640 переглядів

Наприкінці березня, у розпал карантину, луцькі підприємці створили чат «Луцький ринок онлайн» у Viber. Також у Facebook з'явилася група Збережемо малий бізнес - Продажі з доставкою, де об'єдналися луцькі підприємці, які готові постачати свої товари додому. Ці спільноти стали надійними майданчиками для комунікації продавців і покупців, та успішно функціонують досі.

Читайте також: Малий бізнес Луцька вчиться працювати з доставкою через фейсбук-групу

 

Зарплати вчителям збільшуватимуть впродовж 2021 року, – Міносвіти – 9430 переглядів

Ми повідомляли, що рівень заробітної плати працівників галузі освіти у 2021 році будуть підвищувати у два етапи: у січні та в липні. Такі зміни передбачили в проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Ця новина неабияк зацікавила освітян.

 

У Польщі на перетин кордону «Дорогуськ-Ягодин» очікують тисячі українців. ВІДЕО – 8153 перегляди

Ще одна новина, яка набрала перегляди через локдаун. Ми опублікували шокуючі відео. 27 березня українців, які хотіли повернутися додому, було кілька тисяч. Ніхто не дотримувався дистанції, більшість людей були без захисних масок. Вони чекали черги, аби перетнути кордон, цілу ніч. 

 

Дружина та син Ігоря Палиці – серед власників компанії, що виробляє зброю – 5667 переглядів

У січні в Україні зареєстрували дві компанії з виробництва зброї, серед бенефіціарів яких — олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, партнерами є дружина та син волинського бізнесмена, народного депутата Ігоря Палиці  Оксана і Захар Палиці. Йдеться про ТОВ Таргет-М і ТОВ Рокіт-М. У обох компаній в якості основного виду економічної діяльності вказали виробництво зброї та боєприпасів.

Читайте також: Палиця Коломойського: родинний бізнес депутата й олігарха

 

Підприємству, яке вирощує лохину біля Світязя, дали дозвіл брати воду для поливу – 5402 перегляди

Сектор Держводагентства у Волинській області 15 квітня видав дозвіл на спеціальне водокористування підприємству «Волинська ягідка». Їм дозволили брати воду з річки Прип’ять від витоку до державного кордону для зрошення плантацій лохини у Шацькому районі, навіть попри те, що на початку року ягідне підприємство «засвітилося» в екологічному скандалі, пов’язаному з обмілінням озера Світязь.

Читайте також: Чи винне підприємство «Волинська ягідка» в обмілінні Світязя

 

У Луцьку посилили заходи безпеки: що ще закриють – 4098 переглядів

 

Це був карантинний березень. У Луцьку депутати коригували список суб'єктів господарювання, які повинні бути закритими під час карантину. Тоді вирішили закрити ТРЦ, кафе, ресторани, ринки, дискотеки, спортзали, кінотеатри і ще багато чого. Заборонили також концерти, вистави, культурні і наукові заходи. Минув майже рік, проте коронавірус залишився з нами. Тож Україна піде на карантин з 8 по 24 січня.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024