Скільки платитимуть батьки за харчування дітей у сільських дитсадках Рівненської області

26 Грудня 2020, 14:30
1183

Засідання сесії депутатів Корецької міської ради відбулося 23 грудня. Серед низки питань розглянули й розмір батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах сільської місцевості на території Корецької міської ради з 1 січня 2021 року. 

Отож у дошкільних навчальних закладах «Сонечко» (с.Крилів), «Ромашка» (с.Весняне), «Первоцвіт» (с.Головниця), «Берізка» (с.Черниця), «Сонечко» (с. Морозівка), «Барвінок» (с. Харалуг) та «Віночок» (с. Новий Корець) розмір батьківської плати за харчування дітей становитиме 40% від вартості харчування на день. Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні сесії.

Від плати за харчування звільняються батьки або особи, які їх замінюють:

- дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях;

- дітей працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- дітей-інвалідів і дітей батьків інвалідів І та II групи;

- дітей батьків учасників бойових дій;

- дітей, які є внутрішньо переміщеними особами згідно Закону України від 21.10.2014 № 1706 «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Розмір плати зменшується на 50 відсотків для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей.

Також депутати вирішили звільнити батьків або осіб, які їх замінюють, які є учасниками антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, від плати за харчування дітей у ДНЗ (ясла-садок) №3 на період проведення АТО, ООС.

Батьки сплачуватимуть лише за дні відвідування дитиною ДНЗ, за дні, які дитина не відвідувала заклад, плата батьків не справляється.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024