«Волиньгаз» попереджає об’єкти соціально значущої сфери про загрозу зриву опалювального сезону

29 Грудня 2020, 11:51
1420

1 січня 2021 року втратять чинність договори на розподіл природного газу з низкою виконавчих органів місцевих рад. Їх правонаступники досі не уклали відповідні договори з Операторами ГРМ.

Це ставить під загрозу постачання газу до бюджетних установ у новому році – повідомляють на сайті Регіональної газової компанії «Волиньгаз».

Станом на 28 грудня є майже 160 об'єктів бюджетних установ у «Волиньгаз», які відсутні на інформаційній платформі «Оператора газотранспортної системи України», а це – об'єкти соціальної сфери. Зокрема, ФАПи, лікарні, школи, садочки та інші бюджетні установи.

Ситуація виникла у зв’язку з тим, що 17 листопада внесли зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», якими передбачено порядок закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

На початку 2021 року відбудуться зміни в адміністративно-територіальному устрої Волинської області. Низка сільських, селищних та міських рад будуть реорганізовані. Їхні виконавчі органи будуть припинені, як юридичні особи. Відповідно, припинять свою дію і діючі договори на розподіл газу та постачання газу. Це ставить під загрозу зрив опалювального сезону 2020/2021.

Читайте також: У Рожищі відкрили Клієнтський простір для споживачів природного газу

АТ «Волиньгаз» із 1 січня змушений буде припинити розподіл природного газу на об’єкти соціально-побутового призначення та бюджетної сфери у разі неукладення вчасно відповідних договорів.

Згідно з положенням Кодексу газорозподільних систем, установи, які не матимуть договору на розподіл газу і не будуть закріплені за жодним постачальником на інформаційній платформі «Оператора газотранспортної системи України», мають самостійно припинити споживання газу.

Щоб запобігти подібній ситуації АТ «Волиньгаз» звернулося з офіційними листами до Прем'єр-міністра, РНБО, Міністерства розвитку громад і територій, обласної та районних державних адміністрацій. Газорозподільна компанія закликає всі органи державної і виконавчої влади максимально сприяти укладанню договорів на розподіл природного газу з новими виконавчими органами місцевих рад та включення бюджетних установ до реєстру споживачів будь-якого постачальника.

Читайте також: Клієнти АТ «Волиньгаз» можуть оцінити переваги оновленої платформи 104.ua

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024