Гроші на ремонт даху рожищенської школи віддають іншому навчальному закладу

31 Грудня 2020, 10:31
Рожищенська школа № 2 922
Рожищенська школа № 2

На реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» для Волинської області виділили субвенцію з державного бюджету в сумі 20 мільйонів гривень. 

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Відповідну урядову постанову прийняли у грудні минулого року. Розподіл коштів цієї субвенції був затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 29 липня.

Зокрема, 678 644 гривні передбачали для Рожищенського районного бюджету на проведення капітального ремонту покрівлі загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2 міста Рожище. Але, як виявилося, цих коштів недостатньо для проведення таких робіт.    

З метою раціонального використання субвенції з державного бюджету, за пропозиціями управління освіти і науки облдержадміністрації виникла потреба у перерозподілі такого трансферта між місцевими бюджетами області у межах загальної вартості проєктів, погоджених Міністерством освіти і науки України, які реалізовуватимуться у 2020 році за кошти відповідної субвенції.

Пропонують збільшити обсяг субвенції бюджету Зимнівської сільської об’єднаної територіальної громади на 678 644 тисяч гривень на капітальний ремонт та облаштування нового освітнього простору опорного закладу навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей »села Зимне за рахунок зменшення відповідної субвенції для Рожищенського районного бюджету.

Питання розглянула бюджетна комісія обласної ради та погодила відповідний проєкт розпорядження голови облдержадміністрації.

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Орест Маховський в ході засідання наголосив на важливості відповідального підходу при розподілі субвенційних коштів для того, щоб під кінець року не виникало подібних питань.

Начальниця управління освіти та науки Людмила Плахотна заявила, що в Зимненській територіальній громаді встигнуть освоїти кошти до завершення року.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024