«Новий стадіон був би дешевший», – Третяк про будівництво «Авангарду» у Рівному

31 Грудня 2020, 15:03
1175

Міський голова Рівного Олександр Третяк поділився планами щодо реконструкції стадіону «Авангард» у наступному році.

Вартість арени постійно збільшується і після останніх змін за різними оцінками становить від 400 до 550 мільйонів гривень. Очільник міста переконаний, що така сума є непідйомною для міського бюджету, тому потрібно знаходити додаткові кошти на реконструкцію. Про це інформує RivneMedia.

«Серед актуальних питань є набагато більш актуальніші питання – громадський транспорт, питання охорони здоров’я. Це набагато пріоритетніші питання особисто для мене. Питання стадіону зараз переклалось на плечі новообраної міської влади. Вартість стадіону росте, як гриби після дощу. Треба зібрати всі документи, подивитися чому так швидко збільшується вартість реконструкції», – зазначив Олександр Третяк.

Невизначеність з подальшою долею «Авангарду» змусила керівництво рівненського «Вереса» знаходити пошуки іншого стадіону для проведення матчів у Прем’єр-лізі. Зараз клуб розглядає потенційну можливість залучення стадіону «Ізотоп» у Вараші.

Тим часом на «Авангарді» за останні кілька місяців суттєвих змін непомітно. На об’єкті задіяні поодинокі працівники. За півтора року будівельники звели частину східної трибуни, а також працювали над підігрівом та дренажем футбольного поля.

Директор фірми-генпідрядника будівництва Юрій Фалко раніше заявляв, що до літа його підопічним реально завершити головну трибуну та зробити поле, але все впирається у фінансування.

Олександр Третяк не зміг назвати цифру, яку місто може пожертвувати на головний стадіон у наступному році. Лише додав, що буде створена комісія, яка вивчить проєктно-кошторисну документацію та визначить подальші кроки.

«Зараз шукаємо різні варіанти залучення коштів на реконструкцію стадіону. Витягнути реконструкцію лише на плечах міського бюджету, а це майже пів мільярда гривень, практично неможливо. Я шукаю варіант співфінансування, залучення коштів інвесторів, грантові програми. Треба знайти різні варіанти, щоб реконструкція не зупинилась. Це справді дуже затратний об’єкт. Краще було б збудувати новий стадіон і він був би дешевший, ніж зараз реконструювати це старе, яке дуже тяжко приводиться до ладу. Не факт, що ці цифри ще не збільшаться», ­– розповів міський голова. 

Один із варіантів, який запропонував Олександр Третяк – надання потенційному інвестору можливості використовувати назву стадіону у своїх цілях. Мер Рівного зауважив, що така практика є поширеною в Європі.

Читайте також: Евакуювали пів сотні людей: подробиці пожежі в торговому центрі в Рівному

 


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024