Скільки сарненці готові заплатити за святкові страви на Новорічному столі
Сарненці готові заплатити за новорічний стіл в середньому близько 2 тисяч гривень.
Про це Район.Сарни розповіли мешканці Сарненської громади.
Сарненчанка Анна Маковецька поділилася традиційним та ТОПовоми стравами на її святковому столі.
«Зазвичай мій новорічний стіл в жодному випадку не обходиться без печеної птиці – це як в американців на День Подяки. Тут варіантів кілька – може бути, індичка, гуска, або ж качка з яблуками, медом, соєвим соусом та гірчицею. Щодо салатів, то я надаю перевагу стравам з рукколою, салатом, ростками з додаванням горіхів та злакових і соусом на основі бальзамічного соусу та оливкової олії, якраз те, що до вподоби Герою наступного року Бичку, майонезу в цю ніч буде по-мінімуму. Також мій новорічний стіл не обходиться без канапе з червоною ікрою та червоною рибою, морепродуктів. Картопля з овочами в гарнір печеться з вищезгаданою качкою. ТОПовою на моєму столі завжди була, є і буде сирна тарілка з кількома видами сиру, горішками та домашнім медом. Хочу ще запекти коропа. Взагалі в новорічну ніч намагаюсь, не надто навантажувати шлунок, ні їжею ні алкоголем. Радше наступного дня поїхати до лісу і посмажити м’яса на вогні у колі рідних та друзів. Щодо витрат, то вони не надто відрізнятимуться від щоденних, бо маємо своє господарство з птахами, власноруч вирощену городину, думаю, що стіл мій цього річ вартуватиме близько дві тисячі гривень», – розповіла Анна Маковецька.
Так, директорка Сарненського міського будинку культури «Залізничник», керівниця ЗАФК «Веретенце» та студії вокалу «Спалах» Галина Куришко збирається витратити на святкові страви в межах трьох тисяч гривень.
«Саме на новий рік люблю готувати різноманітні салати, їх 4 різних видів. Кожного року намагаюсь приготувати якийсь особливий, смачний. Запечена рибка. Також мандаринки, які особливо асоціюються з Новим роком. Думаю до 3- тисяч гривень», – розповіла пані Галина.
56-річна сарненчанка Раїса Аврамишина розповіла, що готувати святковий стіл буде, однак через пандемію запрошувати чи йти в гості не буде.
«Звичайно, буду готувати святковий стіл, але зустрічати Новий рік будемо вдома, гостей не запрошували з відомих причин, тому на великі витрати не розраховуємо. Планую стушкувати зайчика з кукурудзою, якийсь салат придумаю, фрукти, солодощі. Чомусь мені вже не хочеться сидіти допізна, я так собі думаю – Новий рік прийде, чи буду я мордувати свій організм цілу ніч, чи ляжу я спати», – зізнається пані Раїса.
Сарненчанка Людмила Пенекало планує витратити на святкові страви не більше півтори тисячі гривень.
«Замовимо сушиі, купимо фрукти і смачненьке шампанське. Запечу гуску, от і все», – ділиться пані Людмила.
Голова Клесівської ОГ Василь Гринник традиційно відзначатиме Новий рік на «Коплищі» у нвоорічних костюмах.
«Ми з родиною будемо готуватися до коляд. А на новий рік просто і скромно зустрінемо на «Коплищі» в новорічних костюмах. Це в нас традиція», – поділився планами на Новий рік Василь Гринник.