Засудили нечесний тендер про закупівлю риби для «військового» ліцею на Волині

11 Січня 2021, 13:22
Фото ілюстративне 851
Фото ілюстративне

Прокурори на Волині домоглися скасування проведеної з порушеннями закону державної закупівлі у освітній сфері на 1,3 мільйона гривень.

Суд вирішив визнати недійсними результати торгів та договір Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та господарського  товариства на поставку харчових продуктів для учнів ліцею на суму понад 1,3 мільйона гривень. Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Навчальний заклад за наслідками проведення закупівлі уклав із суб’єктом господарювання договір поставки риби для дітей.

Водночас під час проведення торгів,  тендерний комітет безпідставно  відхилив пропозицію іншого учасника, яка на понад 335 тисяч гривень була дешевшою від пропозиції переможця, що суперечить вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» та призвело б до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

Окрім того, тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала умовам тендерної документації, адже підприємство не підтвердило наявності достатньої кількості продукції та холодильного обладнання для її зберігання.

Втрутившись у ситуацію, прокурори у судах першої та апеляційної інстанцій домоглися визнання  результатів торгів і договору поставки недійсними та попередили таким чином незаконне витрачання бюджетних коштів на закупівлю продуктів харчування для дітей. 

Читайте такожВолинський службовець заплатить штраф за невчасно подану декларацію

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024