На Рівненщині сільському голові дали умовний термін за півмільйонний хабар

12 Січня 2021, 12:03
Іван Тимощук 887
Іван Тимощук

Після п'яти років судових засідань оголосили вирок обарівському сільському голові.

Рівненський районний суд оголосив вирок Обарівському сільському голові Івану Тимощуку, якого у березні 2015 року взяли на хабарі у 504 тисячі гривень. Про це інформує Рівне1.

Як йдеться у рішенні суду, у грудні 2014 року громадянин звернувся до голови сільради стосовно виділення земельної ділянки. Під час однієї із зустрічей за порадою землевпорядника він передав голові сільради сувенірний корабель «Konfection» вартістю 1580 гривень. Під час цієї розмови обвинувачений запевнив, що може посприяти у виділенні ділянки на території сільської ради. При цьому назвав суму, що в розрахунку на одну сотку землі становить близько тисячі доларів. 

Також обвинувачений запропонував посприяти у перенесенні ліній електропередач із земельної ділянки, та попросив за це 25 тисяч гривень. Однак, такі заходи ним не здійснювались, натомість ці послуги насправді коштували 12,5 тисячі гривень. 

Зазначену суму у 504 тисячі гривень за затверджений проєкт землеустрою земельної ділянки площею 0, 24 га сільський голова отримав 17 березня 2015 року. Крім того, за сприяння 10 % від суми хабаря (тобто 50 тисяч гривень) отримав і підприємець-землевпорядник Тарас Якобчук. У той день Івана Тимощука було затримано. 

Під час обшуку у Івана Тимощука вилучили картонну коробку з 16 патронами, які він зберігав у своєму службовому кабінеті. 

Під час судових засідань обвинувачений визнав свою вину частково. 

Суд виправдав Івана Тимощука за обвинуваченням стосовно незаконного поводження зі зброєю. Натомість засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство (ч. 4 ст. 190 КК України). Тарасу Якобчуку присудили три роки позбавлення волі (за ч. 1 ст. 190 КК України). Водночас на підставі суд звільнив обвинувачених від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на три та два роки відповідно. 

Читайте також: У Рівному штрафуватимуть за стихійну торгівлю

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024