Луцькі депутати проголосували проти продовження локдауну після 24 січня

14 Січня 2021, 13:17
857

Луцька міська рада підтримала звернення до уряду щодо непродовження локдауну після 24 січня.

Про це йшлося на позачерговій сесії міської ради 14 січня.

Депутати зазначили, що відповідні карантинні заходи не є ефективними чи обґрунтованими і шкодять економіці. За словами міського голови, у першу чергу страждає малий та середній бізнес, а карантинні заходи не сприяють зменшенню кількості хворих.

«Для багатьох підприємців після ще кількох таких локдаунів постане питання, чи буде бізнес працювати далі, чи ні», – додав мер.

У проєкті рішення звернули увагу на те, що для боротьби з коронавірусом ефективніше зосередитися на забезпеченні лікарень необхідним обладнанням та збільшенні кількості тестування населення. Також закликали дати можливість регулювати карантинні заходи самостійно залежно від локальних показників.

Алла Надточій, депутатка від партії «Свідомі» запропонувала також додати прохання про державні субвенції для забезпечення медичних закладів та збільшення кількості тестувань. Проте, Оксана Лєщинська, присутня на сесії головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки, запевнила, що проблеми з тестуванням наразі немає.

За словами Ігоря Поліщука, у Луцьку не потрібно посилювати карантинні заходи, адже в медзакладах є достатня кількість вільних ліжок з доступом до кисню.

«За» проголосували 35 депутатів. 

Читайте такожЛуцькі депутати закликали уряд не підвищувати тарифи

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024