Підприємство на Рівненщині шиє одяг для всесвітньо відомого бренду «Zara»

16 Січня 2021, 15:03
2108

Підприємства легкої промисловості займають вагому нішу в економіці Рівненщини.

Вони стабільно наповнюють бюджети, працевлаштовують місцеве населення.

Під час робочої поїздки у Дубенський район голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився із роботою швейної фабрики «Маяк». Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Підприємство спеціалізується на пошитті чоловічого та жіночого одягу. Тут виготовляють 70 тисяч одиниць виробів в рік.

За словами директора «Маяка» Віталія Ткачука, сучасне обладнання дозволяє виготовляти швейні вироби з високою продуктивність з урахуванням сучасних тенденцій. Тому фабрика співпрацює з відомими торговими марками, у тому числі постачає одяг для всесвітньо відомого бренду «Zara».

«Незважаючи на пандемію, бізнес не втрачає своїх обертів. «Маяк» - одне з небагатьох підприємств, яке не лише не скорочували своїх працівників, а й навпаки – змогли перекваліфікуватися. Майже всі свої ресурси вони спрямували на пошиття захисних масок», - зазначив Віталій Коваль.

Важливим фактором для області є і те, що підприємство експортно-орієнтоване. Впродовж 20 років вони співпрацюють з партнерами зі Швеції, Німеччини, Бельгії, Польщі. Завдяки такому бізнесу область має позитивне сальдо, тобто експорт перевищує імпорт. Нагадаємо, лише у 2020 році експорт товарів на Рівненщині збільшився на 6,6 % проти минулого року.

«Розуміємо, що дійсно пандемія вносить корективи у виробничі плани. Але приємно те, що конкуренцію підприємство витримує і шиє товари для Європи. Зокрема, для Німеччини, Латвії та інших країн. Особливу увагу необхідно приділити підготовці кадрів, бо забезпеченість таких виробництв кваліфікованим персоналом – це основна проблема. Будемо ініціювати корективи в обласну програму з регіонального замовлення, щоб наші професійно-технічні заклади готували робітників для підприємств області», - зазначив Віталій Коваль.

Читайте також: В Острозі шиють одяг для «New Look» та «Zara»




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024