На Ківерцівщині хочуть побудувати сучасний центр утилізації відходів

17 Січня 2021, 16:40
Фото ілюстративне 832
Фото ілюстративне

На місці сміттєвого звалища в Забродах протягом п’яти років може з’явитися сучасний центр утилізації відходів.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Голова районної державної адміністрації Алла Гонтар 14 січня провела робочу зустріч із першим заступником міського голови та керівником приватного підприємства «Гігаджоуль» щодо організації утилізації відходів у районі. Участь у зустрічі взяли також представники Цуманської громади.

Приватне підприємство «Гігаджоуль»/Recyclingpark» – спеціалізоване підприємство із 40-річним досвідом. Його керівник Крістіан Чернер пропонує взяти в експлуатацію існуючий полігон побутових відходів у селі Заброди та впродовж наступних 5 років на цьому місці поетапно побудувати та ввести в експлуатацію сучасний центр утилізації відходів.

Це має бути компостний завод,  сортувальний завод,  завод з обробки альтернативних видів палива (AF), полігон залишків із допоміжними системами дегазації полігону, використання сміттєвого газу, установкою для очищення фільтрату та рекультивації тіла полігону на території «старого» та «нового» полігону і протягом багатьох років утримувати його у вигляді сучасного захоронення відходів. Розроблені детальні пропозиції із розрахунками підприємство надіслало голові міської територіальної  громади.

У ході робочої зустрічі обговорили питання можливої подальшої співпраці.

Читайте такожЕкоінспектори оштрафували лісгосп «Звірівське» за незаконні рубки

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024