Компенсація за «атомку» на Рівненщині: на що пішли 20 мільйонів гривень держсубвенції

18 Січня 2021, 15:28
777

У 2020 році на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення Рівненщини, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС, уряд спрямував понад 20 мільйонів гривень державної субвенції. 

Державна субвенція є додатковим ресурсом для соціально-економічного розвитку Рівненщини. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

Розподіл субвенції бюджетам адміністративно-територіальних одиниць зони спостереження Рівненської АЕС становив: Рівненська область – 6,4 мільйона гривень; Володимирецький район – 8,9 мільйона гривень; Сарненський район – 650,5 тисяч гривень; Костопільський район – 144,8 тисячі гривень; Вараська міська об’єднана територіальна громада – 4,4 мільйона гривень.

Територіальна громада Володимирецького району майже мільйон гривень скерувала на влаштування внутрішніх санвузлів у Берестівському НВК та Великотелковицькій ЗОШ, утеплення фасаду Лозківської ЗОШ, а також на поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Шкільна у села Більська Воля. Основну частку субвенції, а це понад 7 мільйонів гривень, спрямовано на фінансування будівництва Озерецької школи. У цілому завдяки сусідству з Рівненською АЕС на Озерецьку ЗОШ від початку будівництва витрачено 44,3 мільйона гривень субвенції.

Читайте також: Рівненська АЕС перевиконала річний план виробництва електроенергії

У Сарненському районі всі кошти використані на капітальний ремонт покрівлі ДНЗ «Дзвіночок» у с. Бутейки та поточний ремонт приміщення захисної споруди цивільного захисту у с. Велике Вербче.

У Костопільському районі на суму 28,5 тисяч гривень провели ремонт системи опалення будинку культури в селі Гута та закупили респіратори типу FFP2 для фельдшерсько-акушерських пунктів в селах Осова і Гута.

У місті-супутнику Рівненської АЕС лише 228,5 тисяч гривень обласної частки субвенції спрямовані на придбання респіраторів.

Читайте також: Зеленський домовився з американцями про ядерне паливо для Рівненської АЕС

Варто відзначити, у 2021 році згідно із реформою децентралізації зона спостереження РАЕС частково охоплюватиме території трьох районів Рівненської області: Вараського, Рівненського та Сарненського, повідомляють в пресслужбі РАЕС.

На фото – 30-км зона спостереження РАЕС:

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024