Волиняни за рік сплатили понад два мільярди гривень податку на додану вартість

20 Січня 2021, 14:27
1604

За підсумками 2020 року на Волині до держбюджету сплатили 2,2 мільярда гривень ПДВ. Таким чином, за підсумками року зафіксували ріст сплати ПДВ на 32,6 %.

Саме завдяки якісній протидії схемам мінімізації в області до держбюджету спрямовано на 547 мільйонів гривень ПДВ більше, аніж у 2019 році. Про це інформують у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області. 

Ріст сплати ПДВ на понад пів мільярда гривень – показник ефективності адміністрування податку на додану вартість фахівцями податкової служби краю, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Наша протидія сумнівним оборудкам шляхом блокування ризикових господарських операцій – дієвий механізм боротьби з тіньовою економікою. Як результат, легальний бізнес отримує кращі умови для власної діяльності та збільшує обсяги продажу, а бюджет – додаткові надходження», – зазначає очільниця волинських податківців Світлана Савчук.

Як запевняють у Головному управлінні ДПС у Волинській області, винятково електронний формат взаємодії з платниками ПДВ дозволяє швидко та якісно опрацьовувати подані документи та своєчасно запобігати формуванню фіктивного податкового кредиту.   

«Мета податкової служби – захист інтересів чесного бізнесу, оскільки саме підприємства реального сектору економіки наповнюють бюджети усіх рівнів. Застосовуючи сучасні технологічні рішення в процесі податкового супроводу, наприклад Систему моніторингу оцінки ризиків, ми прагнемо створити більш сприятливі конкурентні умови для сумлінного бізнесу», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-грудня 2020 року волинському бізнесу відшкодовано майже 599 мільйонів гривень ПДВ.

Читайте також: Яку високооплачувану роботу пропонують на Волині. ВАКАНСІЇ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024