З якими країна вела торгівлю Волинь у 2020 році

22 Січня 2021, 15:07
996

Експорт товарів у січні–жовтні у порівнянні з відповідним періодом  2019 роком зменшився на 8,6% і становив 530,3 млн дол. США, імпорт – на 10,2% і складав 1057,0 млн дол. Від’ємне сальдо дорівнювало 526,7 млн дол.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області. 

У загальному обсязі експорту товарів переважали машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, недорогоцінні метали та вироби з них, пластмаси, полімерні матеріали, деревина і вироби з деревини, меблі, папір та картон, текстильні матеріали та вироби, продукти рослинного походження, живі тварини; продукти тваринного походження, готові харчові продукти.

Основу товарної структури імпорту складали засоби наземного транспорту, крім залізничного, палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, недорогоцінні метали та вироби з них, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, деревина і вироби з деревини, продукція хімічної та пов’язаної з нею галузей промисловості, живі тварини; продукти тваринного походження.

Основними партнерами в експортно-імпортних операціях були країни Європейського Союзу (ЄС), на які припадало 79,8% загального обсягу експорту та 67,1% імпорту товарів.

Серед країн ЄС значними були обсяги торгівельних операцій з Німеччиною, Польщею, Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Нідерландами, Угорщиною, Литвою та Італією.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024