Фермер з Рожищенщини вирощує солодку моркву

24 Січня 2021, 10:35
1177

Фермер Руслан Хомич з Рожищенщини вирощує солодку моркву. Сік, вироблений з неї, відзначили на міжнародній сільськогосподарській виставці «Зелений тиждень» у Берліні: за екологічність, якість та високі смакові якості.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

На думку фермера, чимала заслуга смаку – у підживленні мікродобривами. Зокрема, на моркві він застосовував комплексне мікродобриво, яке містить сполуки заліза, цинку, міді, бору й молібдену. Серед його переваг – здатність пришвидшувати процес цвітіння рослин, сприяти збільшенню кількості зав’язі й зниженню нітратів у плодах, поліпшення лежкості продукції під час зберігання та позитивно впливати на її смакові якості.

«Наша морква завжди має бути солодкою», – сказав Руслан Хомич.

Кілька років тому сік, вироблений з моркви волинського фермера, відзначили на міжнародній сільськогосподарській виставці «Зелений тиждень» у Берліні: за екологічність, якість та високі смакові якості.

Фермер багато років вирощує овочі, хоча торік під них відвів меншу площу: близько трьох гектарів під картоплю, 3,5 гектара під столові буряки, приблизно по два гектари під моркву і капусту.

Коментарі
26 Січня 2021, 16:00
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024