Ковель планує співпрацювати з міжнародною організацією для втілення енергозберігаючих технологій

26 Січня 2021, 14:10
Ігор Чайка 701
Ігор Чайка

Ковель має намір співпрацювати з міжнародною організацією «НЕФКО».

«НЕФКО» — це міжнародна фінансова організація, яку створили п'ять країн Північної Європи. В Україні вони працюють з 2004 року. Інвестиції спрямовуються на проєкти енергозберігаючого, екологічного характерів. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Міський голова Ігор Чайка, його перший заступник Тарас Яковлев, фахівці відділу економічного розвитку та торгівлі зустрілись з експертом з енергетичних питань і термомодернізації компанії «Гарде», яка консультує Північну екологічну фінансову корпорацію (НЕФКО), Михайлом Харком

Йшлося про співпрацю Ковеля з міжнародною фінансовою інституцією. Варто зауважити, що хороший досвід такої роботи має Луцьк, де уже вдалось реалізувати кілька енергозберігаючих проєктів.

Ігор Чайка наголосив, що міська влада зацікавлена у впровадженні таких заходів у Ковелі і допомога «НЕФКО »відкриває хороші для цього можливості. Пріоритетом є термомодернізація закладів освіти, капітальний ремонт мереж вуличного освітлення, реконструкція очисних споруд водоканалу. На його переконання, у міста є хороші фінансові показники для отримання необхідного дозволу Мінфіну.

Михайло Харок зауважив, що саме зараз триває добір міст для участі в програмі «НЕФКО» і Ковель має шанси потрапити у цей перелік. Адже місцева влада створює для цього необхідні передумови і готова до прийняття швидких конструктивних рішень.

Усі організаційні питання стосовно співпраці з «НЕФКО» координуватиме відділ економічного розвитку і торгівлі.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024