Волинянин хотів вивезти контрабандою за кордон деревину рідкісної породи

28 Січня 2021, 17:13
1747

Слідчі Служби безпеки України скерували до суду кримінальне провадження щодо контрабанди пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев до країн Євросоюзу.

Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ у Волинській області. 

За версією слідства, власник фірми, основною діяльністю  якої є торгівля деревиною та будівельними матеріалами, намагався перемістити через державний кордон з приховуванням від митного контролю пиломатеріали цінних та рідкісних порід дерев (акацію), які заборонені до вивезення за межі митної території України. З цією метою комерсант з Київщини під час митного декларування надав недостовірні відомості про товар, що переміщується, використавши коди прикриття. Однак його злочинна спроба була виявлена та припинена правоохоронцями.

Слідчі спецслужби закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 201-1 (закінчений замах на  переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження разом з обвинувальним актом слідчі скерували до суду. 

Читайте також: Волинський підприємець може отримати термін за незаконну вирубку лісу

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024