Паркування на вулицях Луцька буде платним

02 Лютого 2021, 16:21
Фото ілюстративне 771
Фото ілюстративне

У Луцьку реалізують проєкт «Мобільне паркування», який дозволятиме водіям платити за парковку за допомогою мобільного телефону.

Саме так, у Луцьку запланували організувати паркування, при чому на більшості вулиць воно буде платним. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

«У нас скоро посилить роботу комунальне підприємство «Автопарксервіс». Будемо організувати по місту нормальне паркування. На більшості вулиць воно буде платним, так як це відбувається в абсолютній більшості українських та європейських міст. Тому уже найближчим часом необхідно забезпечити реалізацію проєкту «Мобільне паркування».

Не ставити дорогі паркомати, а запустити мобільне паркування. Коли людина може оплатити парковку за допомогою мобільного гаджету. Працівники підприємства, підходячи до автомобіля, уже будуть бачити в себе в планшетах, оплачене паркування чи ні.

Те ж саме стосується тих людей, у яких немає смартфонів. Оплата відбуватиметься sms-повідомленням. Все це робиться для того, щоб ми разом з паркуванням теж навели порядок і використовували парковки, як елемент наповнення міського бюджету», – розповів Поліщук.

Це ж саме стосується і штрафів за паркування автомобілів на прибудинкових територіях.

«Якщо це прибудинкова територія, яка відремонтована і людина заїжджає на газон, то звичайно, що водія потрібно штрафувати, звичайно, за наявності вільних місць для паркування. Але якщо це двір, де немає місць для паркування, у тому числі з нашої вини, тому що ми не відремонтували цей двір і не розширили кількість паркомісць, тому що не було достатнього фінансування, то теж треба підходити розумно.

Люди, які проживають у дворі, не можуть ставити машину десь за п’ять кілометрів. Вони хочуть поставити її саме у своєму дворі. Треба адекватно підходити до кожної ситуації. І штрафи та притягнення до відповідальності використовувати, щонайперше, як інструмент для наведення порядку, а не для наповнення міського бюджету», – висловився Поліщук.

Читайте такожЧерез карантин бюджет Луцька недоотримав понад сто мільйонів гривень

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024