Власники елітної нерухомості торік сплатили 116 мільйонів гривень у бюджети громад

03 Лютого 2021, 11:18
1002

 За підсумками 2020 року на Волині сплатили 116 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  

Сума сплаченого юридичними та фізичними особами податку на нерухомість в області на 15,9 відсотка перевищує показники 2019 року. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

 

Серед чинників, що сприяли залученню надходжень податку на нерухомість, у Головному управлінні ДПС у Волинській області називають належний рівень взаємодії між фахівцями ДПС та органів місцевого самоврядування та активне інформування громадян про обов’язок сплачувати податок на нерухоме майно.

Оскільки податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухоме майно фізичні особи отримуватимуть згодом, у податковій службі краю звертають увагу громадян на важливості задекларувати доходи, якщо торік вони продавали нерухоме майно.

Щоб подати Річну податкову декларацію про майовий стан і доходи не обов’язково відвідувати державну податкову інспекцію.

На вебпортал ДПС цілодобово працює Електронний кабінет, за допомогою якого відзвітуватися про отримані у 2020 році доходи можна без візиту до податкової служби.

Про те, як це зробити правильно - відеоінструкція за посиланням.   

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024