Шість підприємців Старого ринку повинні добровільно демонтувати свої «точки»

03 Лютого 2021, 18:21
Шість підприємців Старого ринку повинні добровільно демонтувати свої «точки» 714 Джерело: Відділ інформаційної роботи ЛМР
Шість підприємців Старого ринку повинні добровільно демонтувати свої «точки»

Шість підприємців ринку «Центральний» до 15 березня 2021 року повинні добровільно демонтувати свої тимчасові споруди  торговельні кіоски на вулиці Замковій.

В іншому випадку їх примусово демонтують інспектори департаменту муніципальної варти. Про це попереджають у відділі інформаційної роботи міської ради.

12 червня минулого року виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв одинадцять рішень про демонтаж незаконно розміщених тимчасових споруд – торгових кіосків на вулиці Замковій, які відносились до ринку «Центральний» (права частина). Двоє підприємців погодились демонтувати свої кіоски добровільно, а шестеро звернулись до суду щодо скасування вищевказаних рішень.

Департамент муніципальної варти та виконавчий комітет міської ради виграв усі шість судових справ у суді першої інстанції, але підприємці подали апеляційні скарги.

Наразі чотири скарги залишили без задоволення, а рішення Волинського окружного адміністративного суду залишилось без змін, дві справи перебувають на апеляційному розгляді.

Судовими рішеннями було встановлено, що позивачі-підприємці не надали правовстановлюючих та дозвільних документів на розміщення тимчасових споруд та доказів правомірного користування земельною ділянкою, яка перебуває у комунальній власності, на якій розміщені тимчасові споруди. Таким чином, рішення виконавчого комітету, прийняті 12 червня 2020 року, є законними, а самі тимчасові споруди знаходяться на земельній ділянці комунальної власності без жодних дозвільних документів.

«Для багатьох підприємців в червні 2020 року головним аргументом було те, що саме суд має вирішувати, законно чи незаконно стоять кіоски. Проте, програвши суди, власники тимчасових споруд не поспішають виконувати законні рішення виконкому міської ради про демонтаж, провокуючи в подальшому нові конфлікти», – кажуть у міськраді.

Читайте такожКава, шини та штрафи: як живе луцький авторинок на карантині

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024