«Нововолинськводоканал» роз’яснив, за чиї гроші проводить повірку лічильників

04 Лютого 2021, 15:08
735

Повірка та ремонт засобів квартирних приладів обліку води у Нововолинську, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюється за кошти абонентів.

Роз’яснення розмістили на офіційній сторінці «Нововолинськводоканалу» у фейсбуці, у зв’язку з численними зверненнями громадян, поширенням суперечливої інформації в мережі Інтернет.

Громадяни можуть самостійно обрати підприємство, яке уповноважене проводити повірку засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та яке внесене до Державного реєстру наукових метрологічних центрів і повірочних лабораторій.

Відповідно до чинного законодавства, повірку лічильників треба провести не пізніше закінчення терміну міжповірочного інтервалу, встановленого для даного лічильника. Для лічильників води міжповірочний інтервал встановлено терміном до 4 років. Міжповірочні інтервали відображені у паспорті лічильника (якщо це новий прилад) або у свідоцтві про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки (якщо прилад був в експлуатації і вже проходив повірку).

А для абонентів, у яких міжповірочний інтервал закінчується/скінчився, додатково надсилається повідомлення про повірку.

Нарахування у період тимчасової відсутності лічильника (під час проходження лічильником повірки) здійснюються відповідно до пункту 15 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630, в якому вказано: періодична повірка засобів обліку води проводиться у строк, що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує відповідні послуги згідно з середньомісячними показниками засобів обліку за попередні три місяці.

Вартість повірки на підприємстві «Нововолинськводоканал» ЖКО НМР становить:

 

  • 1-го лічильника 207,41 гривні;
  • 2-х лічильників 284,67 гривні.

У випадку, якщо споживач відмовиться від здійснення повірки, нарахування оплати послуг централізованого водопостачання та водовідведення проводитиметься згідно норм водоспоживання.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024