Торговці з ярмарку прийшли під Рівнераду: чого хотіли й про що домовились

10 Лютого 2021, 11:50
691

У Рівному близько сімдесяти торговців ярмарку на вулицях Шевченка, Пересопницька та Полуботка 9 лютого прийшли під стіни міськради.

У лютому збігає термін дії дозволу на діяльність ярмарку навколо продуктового ринку. У мерії заявили – продовжити термін діяльності ще на рік, як хочуть люди, немає юридичних підстав. Тому цей термін буде менший. Про це інформує Суспільне.


 

У лютому 2020-го Рівненський міськвиконком доручив адміністрації продуктового ринку облаштувати на вулицях Шевченка, Пересопницькій та Гетьмана Полуботка тимчасовий ярмарок. Рік, на який дозволили роботу, збігає 21 лютого.


 

«Ми просимо міську владу, аби продовжили термін нашої ярмарки на рік, аби люди могли працювати. Карантин, в країні криза, у людей немає де заробляти. Зараз у нас є інформація, що ярмарок мають продовжити тільки на три місяці, а далі на даному місці планують зробити парковку й односторонній рух», – зазначив підприємець Богдан Коток.

Чоловік пояснює: підприємці пережили два локдауни, а дехто з торговців, попри вік, поїхав на заробітки у Польщу, щоб забезпечити свої сім'ї.

9 лютого, зібравшись біля ринку, підприємці рушили до міськвиконкому, аби почути коментарі посадовців. Там вони розгорнули плакати і вимагали зустрічі з міським головою, скандуючи «Мера, мера!».


 

До людей вийшов «економічний» заступник Ігор Кречкевич та запросив ініціативну групу пікетувальників на перемовини.

«Від підприємців лунало схвилювання, що до них дійшли чутки про будівництво паркінгу, закриття ринку і так далі. Це на 100% недостовірна інформація, бо рішення когось виганяти – таких рішень не приймається. Теж було пояснено, що є законодавче поле, в якому треба діяти. Ярмаркова діяльність – це не на три роки чи на рік, було все показано, ми поспілкувалися і ви бачили, що всі вийшли спокійні і з розумінням ситуації», – прокоментував зустріч Ігор Кречкевич.

Після розмови з керівництвом міста підприємці залишилися задоволеними. За словами учасника ініціативної групи Богдана Котка, є домовленість щодо продовження терміну дії ярмарку і запевнення, що робити на його місці стоянку зараз влада не збирається.

Питання організації роботи ярмарку планують розглянути на найближчому засіданні міськвиконкому, орієнтовно – 16 лютого.

Читайте також: Тарифи до кінця опалювального сезону не зростуть – Уряд підписав меморандум

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024