Міські голови Рівненщини підтримали меморандум Уряду щодо тарифоутворення

11 Лютого 2021, 09:41
933

Міські голови Рівненщини висловилися в  підтримку Меморандуму щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води в будинки українців.

Підписання документу між Кабміном, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мерами міст відбулось з ініціативи Президента України Володимира Зеленського 9 лютого. Відповідно в меморандумі зафіксовано, що до кінця цього опалювального сезону в домівки людей буде безперебійно подаватись опалення. Про це розповіли на сайті Рівненської ОДА

 

Зокрема, дубенський міський голова Василь Антонюк відзначив, що  це дійсно перший документ, який підписано державними інституціями та керівниками органів місцевого самоврядування для покращення ситуації в такій важливій галузі, як теплове господарство.

«Зважаючи на критичний стан нашого комунального підприємства «Дубнокомуненергія», підписані у Меморандумі гарантії дають нам впевненість успішно завершити опалювальний сезон 2020-2021 та якісно підготуватись до нового сезону», – відзначив Василь Антонюк.

На переконання голови Острозької громади Юрія Ягодки, цей документ дасть сталу ціну на природний газ і дозволить підприємствам теплопостачання якісно спланувати свої видатки та, відповідно, прогнозовано пройти опалювальний сезон 2021-2022.

Здолбунівський міський голова Владислав Сухляк дякує за позицію державних органів у питанні тарифоутворення і врахування Звернення депутатів Здолбунівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України від 22 січня 2021 року.

«Меморандум є першим серйозним документом, адже вперше органи місцевого самоврядування та мерів міст почули. Адже навантаження на наші заклади були серйозними, а через підняття тарифів могли утворитися значні борги», – відзначив рівненський міський голова Олександр Третяк 

Важливо, на думку голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, що досягнуто компромісу незалежно від політичних поглядів та партійної приналежності.

«Вдалося об’єднати зусилля і Уряду, і Офісу Президента, і мерів. Українці будуть взимку з гарячою водою та з теплом. Зайвого навантаження на сімейні бюджети жителі Рівненщини уникнуть. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. Це ключова теза», – наголосив голова ОДА.

Читайте також: Тарифи до кінця опалювального сезону не зростуть – Уряд підписав меморандум

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024