Анатолій Капустюк очолить комунальне підприємство «Волиньприродресурс»

12 Лютого 2021, 14:44
2863

Обласна рада прийняла рішення Про призначення директора комунального підприємства «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради. Директором обрано Анатолія Капустюка.

Про це повідомляють у пресслужбі Волинської облради. 

Попередньо депутатка Людмила Кирда зауважила, що після Дня депутата має двоякі враження про діяльність підприємства. Вона цікавилася, скільки податків сплачено підприємством до бюджетів різних рівнів. Вона також цікавилися, хто є власником «бурштинового» заводу в Прилісному на Маневиччині.

Анатолій Капустюк повідомив, що за четвертий квартал КП «Волиньприродресурс» заплатило понад 6 млн грн за всіма борговими зобов'язаннями, які накопичилися з 2017 року. У тому числі йдеться про ДП «Волиньторф» та інших контрагентів.

Про податки у місцеві бюджети:

  • Зарплата за жовтень – 521 тис. грн, ЄСВ – 142 тис. грн, військовий збір – 9,7 тис. грн, ПДФО – 116,4 тис.
  • Листопад: зарплата – 786,7 тис. грн, ЄСВ – 221 тис. грн, військовий збір – 14 тис. грн, ПДФО – 175 тис. грн.
  • Грудень: зарплата – 570 тис. грн, ЄСВ – 148 тис. грн,  військовий збір – 10,5 тис. грн, ПДФО – 127,6 тис. грн.

За листопад було сплачено рентних платежів на 62,3 тис. грн. Рентна плата сплачується від об'єму реалізації, а не від об'єму видобутого бурштину. За січень фонд заробітної плати становив 463 тис. грн, ЄСВ – 110 тис. грн, військовий збір - 8,5 тис. грн, ПДФО – 103 тис. грн 9 лютого подавався звіт по ренті. Вона становитиме 1,2 млн грн. 70% буде спрямовано до державного бюджету. Решта лишається в ОТГ.

«По заводу, який знаходиться в с. Прилісне. Його орендує генпідрядник, що проводить роботи на підставі договору з КП "Волиньприродресурс". Підприємство зареєстроване в Маневичах. Власником є я, як фізична особа. Конфлікту інтересів немає, бо завод здається в оренду не комунальному підприємству, а генпідряднику. І він може змінити приміщення, але завод достатньо добре обладнаний, як ви мали нагоду переконатися у День депутата. Там забезпечені всі заходи безпеки. Є промислові лінії для промивання і зараз готуються потужності для обробки бурштину», – відповів Анатолій Капустянюк на друге питання Людмили Кирди.

Ірина Патлашинська запитувала, чи погоджувала кандидатуру Анатолія Капустюка  постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, а також як претендент поєднуватиме інші посади, які обіймає на приватних підприємствах.

Заступниця керуючого справами – начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук повідомила, що директора обрала конкурсна комісія обласної ради. Щодо поєднання посад, то, як повідомив сам Анатолій Капустюк, частина підприємств, які він очолює чи є співзасновником наразі не працюють. Сам Капустюк постійно знаходиться на теренах Волині і КП  «Волиньприродресурс» – основне місце його діяльності.

Депутатка Валентина Черниш запитувала, чи не передчасно розглядається це кадрове питання і як завершилася історія з попереднім керівником підприємства Василем Столяром. «Адже, відомо, що він мв намір поновитися на роботі, вигравши суд»,- уточнила Валентина Черниш.

Відповідала заступник керуючого справами - начальник відділу юридичного забезпечення діяльності ради Світлана Хороша. Вона повідомила, що 1 лютого відбулося засідання Волинського апеляційного суду, який прийняв постанову про скасування дії рішення суду першої інстанції. В позові Василя Столяра відмовлено.

Депутат Ігор Волошенюк запитував, чи є приутки в підприємства.

Анатолій Капустюк повідомив, що прибутки є. Волинській обласній раді сплачено 250 тис. грн з прибутку.  За його інформацією на складі «Волиньприродресурсу» є 3 тонни бурштину на загальну суму майже 70 млн грн. Наступний аукціон з продажу  відбудеться 26 лютого цього року. Буде реалізовуватися близько 3 тонни бурштину.

За кандидатуру Анатолія Капустюка на посаду директора КП «Волиньприродресурс» проголосувало 38 депутатів.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024