Підгайці отримають гроші на сортування сміття від міжнародної компанії

15 Лютого 2021, 16:10
1854

У конкурсі «Неймовірні села України 2020» село Підгайці виграло в особливій номінації і отримає 50 тисяч гривень на впровадження ініціативи з роздільного сортування сміття.

Про це повідомляє «Агропортал».

Компанія «Бейкер Тіллі Україна» мала свою номінацію на конкурсі. Представники компанії обрали одне з 15 сіл, які пройшли до етапу онлайн-голосування, для співфінансування їхнього бізнес-проєкту. Цим селом стали Підгайці Волинської області.

«Наш проєкт з упровадження комплексного підходу до поводження з твердими побутовими відходами — це ініціатива самих жителів села. В рамках проєкту ми плануємо закупити 12 контейнерів для роздільного сортування сміття.

Це лише перший крок до побудови економічного та екологічного ланцюгів, які знайдуть своє місце у інших проєктах нашої громади, адже еко має стати стилем життя», – говорить начальниця відділу регіонального розвитку, проєктної та інвестиційної діяльності Підгайцівської ОТГ Тетяна Сігуа.

На впровадження цієї ініціативи «Бейкер Тіллі Україна» надає 50 тисяч гривень.

«Громада села Підгайці не потрапила до фіналу конкурсу, але вони дуже sustainable (стійка, – ред.), і їхній проєкт дуже корелюється зі стратегією нашого «зеленого» офісу.

Я дуже радий, що питання побутових відходів із просто ідеї стає реальністю, це питання, яке має вирішуватися не лише зверху, а й знизу, тобто із села, бо все це в кінцевому підсумку і формує сталий розвиток громад», –  впевнений партнер компанії «Бейкер Тіллі Україна» напрямку Advisory services Андрій Каліушенко.

Читайте також: Сміття у Шацьку хочуть переробляти за австрійським досвідом

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024