До ініціативи «Чесний продукт» долучаються голови громад Рівненщини

19 Лютого 2021, 13:25
873

На Рівненщині триває ініційована головою ОДА Віталієм Ковалем акція «Чесний продукт» в рамках якої виявляють продукцію-фальсифікат.

Наразі у супермаркетах Рівненщини фахівцs відібрали 28 зразків масла відомих вітчизняних виробників, в тому числі місцевих. У шести з них виявили вміст немолочних жирів. Вся неякісна продукція знята з реалізації. Робота в даному напрямі продовжується.

«Проведення таких досліджень потребує додаткових фінансових ресурсів. Тому Держпродспоживслужба звернулася до територіальних громад області підтримати дану ініціативу. Від 9-ти з них вже отримали позитивну відповідь. Сподіваюся, що решта теж із відповідальністю поставляться до цього і зможуть виділити необхідні, причому достатньо невеликі кошти», - розповів під час виїзної колегії заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

За його словами, наступним етапом акції планується проведення досліджень за якісними показниками м’ясних виробів. А це передбачає постійний моніторинг Держпродспоживслужбою якості харчової продукції у торгівельних закладах, а також проведення лабораторних досліджень харчових продуктів у школах та дитячих садках.




 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024